Fotokurs

Naturfotokurs / läger

Ramsvikslandet, Bohusläns pärla. Datum kommer snart.

”Take nothing but pictures.
Leave nothing but footprints.
Kill nothing but time.”   – John Muir

Kursbeskrivning

Kursen riktar sig i första hand till personer som vill känna ett välmående i naturen och lära sig mer om att avbilda naturen med sin kamera på ett grundläggande sätt. Inga krav på kamerautrustning, mobilkamera funkar bra. Kursen hålls fredag till söndag.

Under helgen vandrar vi i den vackra naturen i Ramsvikslandet. Vi tar in alla intryck i lugn takt. Vi pratar om bildkomposition, landskap, närbild, olika ljusförhållanden, vinklar och fotografering vid olika tidpunkter på dagen. Vi tar god tid på oss och tar in alla detaljer i naturen.

Det här är en måbrakurs!

Vi bor i fantastiska Ramsvik Stugby & Camping, där vi också intar våra måltider. Frukost, lunch, fika och middag ingår. Medtag egna lakan och handdukar.

Jag, Johan Arnmarker är er guide under helgen och vi träffas i Ramsvik dit ni tar er på egen hand. Vi ses kl 16.00 på fredagen och vi åker hem på söndag. Detaljerat program hittar ni här. Program Ramsvik

Kostnaden är 4400kr inklusive moms för boende i dubbelrum. Enkelrum finns mot tillägg. Intresseanmälan gör du i formuläret nedan. När du anmäler dig godkänner du villkoren för fotokursen. Läs också vår integritetspolicy.

Om Ramsvikslandet

Ramsvikslandets karga och storslagna skönhet är karaktäristiskt för ett landskap som präglats av vind, hav och ett intensivt markutnyttjande. Vidsträckta klippområden varvas med ljungheder, fukthedar, ängar och lövdungar. Ramvikslandet har nog Bohuskustens allra vackraste naturbetesmarker. Många sällsynta, hävdberoende arter klarar sig här tack vare den långa kontinuiteten i hävden. Ramsvikslandet kallas “Klippornas rike”. Den röda bohusgraniten blandas med andra, yngre bergarter. Det finns rikligt med spår av inlandsisen i form av glaciala skulpturer som rundhällar, jättegrytor, isräfflor och skärtråg.

Källa, Länsstyrelsen Västra Götaland. Läs mer om Ramsvikslandet här.

Intresseanmälan till Naturfotokurs / läger

Ramsvikslandet, Bohusläns pärla.