Naturfotoskogsbad

Välkommen på en halvdagskurs, där vi i teori och praktik kombinerar medveten närvaro (mindfulness) och naturfoto.

Komposition, perspektiv, förgrund… Under denna kväll får du alla de bästa tipsen för att bemästra grunderna i naturfotografering och att kunna ta vackra bilder med din mobilkamera. Efter grundläggande teori ger vi oss ut i naturreservatet kring Råda Säteri där vi för en stund kopplar bort vårt göra-mode för att bara vara och låter naturen ge lugn. I ett kortare skogbad (Shinrin-yoku) kommer vi att med hjälp av våra sinnen (känsel, hörsel, doft/smak och syn) få möjlighet att släppa vardagens alla krav och stressande intryck. När lugnet sedan infinner sig tar vi fram kameran (mobilen går fint) för att med öppna ögon och med de nyvunna kunskaperna föreviga känslan för att sedan kunna ta med den hem. 595kr, gå två för 995kr.

Nya tillfällen kommer inom kort.

Kursupplägg:

  • Naturfoto – teori (grundkurs)
  • Mindfulness i naturen (skogsbad) med incheckning, gående meditation, enkla sinnesövningar och avslappning
  • Kaffe/te och fralla i vårskogen
  • Naturfoto – praktisk del, personliga tips och hjälp

Inga förkunskaper eller särskild utrustning krävs!

Kursledare:
Johan Arnmarker, Naturfotograf (Mölnlycke), Bildfeeling AB.
Frida Wilhelmsson, mindfulnessinstruktör och friskvårdsguide (Mölnlycke), teamfindout.webnode.se

OBS, mindre grupp, begränsat antal platser!

Sagt av tidigare deltagare

”Meditationen i naturen gav mig ett lugn på ett sätt som det var länge sedan jag kände av. Jag kände mig väldigt närvarande och tog in sinnesintrycken på ett nytt sätt. Att få lära sig grunderna i fotografering och ha tid att prova olika motiv var väldigt inspirerande, och lättare än jag trodde att få till fina bilder. Jag har fortsatt att både fota och meditera i naturen vilket ger mig mycket i min vardag.”

Sofia

”Avslappnande, lärorikt, skönt och roligt!”

Sonja 12 år

”Fantastiskt energigivande och genomtänkt upplägg som fick mig att uppleva en unik närhet med naturen och samtidigt hjälp och tips på hur jag kan bevara känslan i ett vanligt mobilfoto. En verkligt sann naturupplevelse som  jag rekommenderar alla att prova på!”

Christian