Bårtäcke med naturkänsla

Ett bårtäcke måste inte se ut eller vara på ett speciellt sätt

-När det är fritt från symboler så kan alla uppskatta det för dess främsta syfte, att ge en vacker och trösterik upplevelse. Ett bårtäcke ger möjlighet att välja en enklare kista, kanske av miljöskäl för att man vill värna naturen, och ändå få en vacker inramning med eller utan andra blomsterarrangemang.

Cirkeln sluts

Många är de som vittnar om sin kärlek till den vilda naturen. Hur man känner sig fri, lycklig och som en del av något större när man seglar på havet, sitter vid lägerelden, eller vandrar i skog och mark. Där finner man sin inspiration och återhämtning, får tänka klart alla sina tankar, och där är man alltid välkommen, oavsett hur man mår. I naturen kan man påtagligt uppleva livets rytm, hur allting föds och dör och föds på nytt genom våra årstider, och det kan ligga något trösterikt i det.

Forskning visar på naturens lugnande förmåga

Stress minskar och välbefinnande ökar när människor kommer i kontakt med natur, och det gäller också natur på bild. Genom att trycka vackra naturbilder på bårtäcken vill vi hjälpa människor att hitta styrka och lugn i en svår stund.

Alla kan använda våra bårtäcken

Vi vänder oss till både församlingar, begravningsbyråer och privatpersoner med våra täcken. Alla kan använda dem, då vi alla är en del av naturen, oavsett livsåskådning.

I många familjer finns dop- och brudklänningar som används i generationer. Varför inte ha ett familjebårtäcke också? Det finns möjlighet att specialbeställa om ni vill ha en särskild bild, kanske från en plats som är central för familjen. Vi lyssnar in era önskemål, både vad gäller bild och sömnad.

Vi älskar också naturen

Vi vill göra bårtäcken som belastar miljön så lite som möjligt och samtidigt hyllar vår natur som skänker oss människor så mycket liv, glädje och också ro när vi behöver det. Våra bårtäcken är sydda i hellinne, och de är tryckta med vattenbaserade textilfärger, snälla mot människor och miljö. Tryck och sömnad görs i Borås.

Mossa
Blåbärsris
Äng
Äng

Flera förslag på bårtäckesbilder.  Titta också i vårt fotogalleri! Alla bilder går att beskäras och justeras.

Det här är Bildfeelings bårtäcke:

  • Materialet är 100% linne, tryckt med vattenbaserade färger
  • Motivet går att byta ut, vi hjälper gärna till med val av bild
  • Standardstorlek 345×216 cm, men det går att justera
  • Det finns en diskret sydd skarv på vardera långsidan, ca 35 cm från golvet.
  • Fyra knytband är insydda på övre kortsidan för att knyta om medföljande förvaringsrulle, så man kan rulla upp täcket enklare på egen hand
  • En förvaringspåse i linne med dragsko i ena änden medföljer.

 

Skötselråd:

Kemtvätt. Tvätta bort fläckar med vatten och milt tvättmedel, undvik att gnugga. Stryk på baksidan. Förvara upprullat på medföljande rulle eller hängande på stång, för att undvika veck.

Använd gärna ett bårtäckesskydd om blommor läggs på kistan (Se nedan).

Pris:

Från 9850 kr. (12312 kr inkl. moms). Frakt tillkommer.

 

Bårtäckesskydd

Vi har gjort ett bårtäckesskydd i återvunnen, glasklar PET-plast, 176×34 cm. Med skyddet på plats, så kan blommor och jord läggas ovanpå bårtäcket utan risk för att det smutsas ner.

Pris:

250 kr (312 kr inkl. moms). Frakt tillkommer.

Bårtäckesskydd