Hej!

Välkommen framförallt till alla Facebookanvändare som kanske ser den här bloggen för första gången!

Vårt företag har funnits i snart två år, men först nu lägger vi ut Bildfeeling och Bildfeeling Design på varsin hemsida på Facebook också. Folk har haft annat att tänka på – dvs. något som börjar på ”P” och slutar på ”I” – så vi har legat lite lågt. Men nu gör vi slag i saken, då samhället långsamt börjar resa sig igen från isolering och separation. Vi är långt ifrån någon form av normalläge ännu, men längtan dit är ju intensiv. Kanske, kanske vi kan börja tänka några nya tankar som inte innehåller orden ”försiktig”, ”avstånd” , ”distans”, ”isolering”, ”munskydd”, ”nedstängning”, etcetera?

Visst vill vi träffas igen?

En del säger att de som kan framöver kommer att fortsätta jobba mycket hemifrån och ta möten på Zoom, vi har lärt oss ett nytt sätt att förhålla oss till jobbet. Och ja, kanske det. Men jag undrar ändå om vi inte vill bryta oss ut och träffas fysiskt igen, ingå i ett sammanhang som inte bara är hemma? Mycket går enklare när man kan fånga upp kollegorna i korridoren eller under fikan. Den sociala kontakten kan inte heller överskattas! Hemma får vara hemma igen, och jobbet får vara jobbet. Risken när man sitter hemma är att det flyter ihop och man aldrig är ledig.

Det finns nog en del att göra för att komma tillbaka till en tillvaro som är hållbar i det långa loppet för alla oss som varit hemmasittare under pandemin.  Det kan vara jobbigt att ta sig över tröskeln och möta människor igen och bli social när man vant sig vid mysdressen i hemmahörnan. Naturen kan bli en viktig del av rehabprocessen, den plats som många upptäckt nu, när det snart sagt varit det enda stället man kunde vistas på och andas fritt! Naturen har en makalös hälsofrämjande och läkande förmåga.

Biofilisk design får dig att må bra!

Bildfeeling har biofiliteorin som affärsidé. Den säger att människor har en djup koppling till allt levande och att vi alla behöver kontakt med naturen för att må bra. Kopplingen finns där sedan förhistorisk tid, när vi var mer direkt beroende av naturen för vår överlevnad. Forskning visar i samma riktning: Stress, och ångest minskar och fokus och välbefinnande ökar i kontakt med natur, och även natur på bild. Man har också visat på att kreativitet och arbetsprestation ökar på arbetsplatser som inretts med biofilisk design, som till exempel växter och natumaterial. I sjukvården känner sig patienter lugnare, kräver mindre smärtstillande och har till och med kunnat skrivas hem tidigare när de haft naturutsikt jämfört med de som inte haft det. De som suttit i väntrummet på en tandläkarmottagning har känt sig lugnare när det hängde en naturbild på väggen. Och så vidare.

Naturbilder har effekt på oss…

När man tar in naturbilder där människor befinner sig i sin vardag, på våra arbetsplatser, skolor, sjukvårdsinrättningar med mera, så sjunker puls och blodtryck. Vi får hjälp att minska stress och ångest och att känna ett ökat välbefinnande och fokus. En medicin helt utan biverkningar, och samtidigt vacker att titta på! Vi tar naturbilder just för detta syfte, och trycker upp dem på till exempel stora tygvepor att sätta på väggen, och gör bildspel för bildskärmar.

-På jobbet

Tänk dig ditt jobb, inrett med stora naturbilder, hur skulle det kännas?
Vi gör en kostnadsfri inventering och skapar förslag för just din arbetsplats, det är bara att höra av sig till oss.

Bildfeeling.se kan du läsa mer om biofili, kika på våra bilder och olika sätt att visa dem på – man kan prenumerera på både bildvepor och bildspel också! Kolla också in Johans rogivande  och vackra virtuella fotoutställning, och vår blogg  om människor och natur.

– Och hemma

Bildfeelingdesign.se kan du ta in naturen hem till din soffa, eller duka med den i köket, beställ och få hemskickat fraktfritt i vår webshop! Det kommer fler produkter så småningom, alla med samma intention att ge ett välbefinnande utifrån vår koppling till naturen. Naturligtvis är de producerade med minsta möjliga miljöbelastning…

Om du vill göra extra vårfint hemma, så får du 10% rabatt i webshopen före första maj!
Ange koden vårkänslor i kassan.

Nu vet du lite mer om oss, tack för att du läste ända hit! Kärnan i allt vi gör är vår övertygelse om att naturen är en stark kraftkälla för oss människor, och att det finns mycket mer att upptäcka om det. Vi har själva erfarenheter av hur starkt naturbilder kan påverka, och vill dela med oss av den naturkraften till alla er andra. Så välkommen att hoppa på tåget med oss! Vi är förresten öppna för alla idéer, om det är något särskilt som du skulle vilja ha.

Vår historiska medarbetare och huspoet Rumi, som levde på 1200-talet, bidrar alltid med ett tänkvärt citat i vår blogg. Han hade koll på läget redan då, om hur människor tänker och fungerar. 800 år senare är han fortfarande väldigt uppskattad världen över, för sina tänkvärda, och kärleksfulla citat.

Vi hör alla ihop

I am another you, you are another me.

Allt gott, ta hand om er, och gå ut i solen (när det har slutat snöa)!

 

Många varma hälsningar,

Johan & Marie